PROFIL DZIAŁALNOŚCI NASZEJ FIRMY

Szlachetny smak naszego mięsa


Jesteśmy producentem mięsa drobiowego. Specjalizujemy się w trybowaniu elementów z kurczaka i indyka. Posiadamy wyspecjalizowaną kadrę, własny transport chłodniczy, 60% produkcji jest sprzedawana w UE, surowiec pozyskujemy z najlepszych ubojni w kraju, Zakład znajduje się pod stałą kontrolą Powiatowego Lekarza Weterynarii w Poznaniu. Spełnia wszelkie wymagania UE, a wdrożony i ściśle przestrzegany w procesie produkcyjnym, system HACCP, jest gwarantem wysokiej jakości oferowanych Państwu produktów.
  • Z pełną odpowiedzialnością polecam Zakład Drobiarski Mosina. Jest to firma, która sprosta niejednemu ambitnemu zadaniu i spełni oczekiwania najbardziej wymagającego klienta. Dzięki dobrej organizacji wszystkie zlecenia otrzymujemy zawsze na czas.

    Tomasz Nowakowski

  • Jesteśmy w pełni zadowoleni z usług świadczonych przez Zakład Przetwórstwa Drobiu Mosina; Dlatego chciałbym podziękować tej spółce przez wiele miesięcy naszej współpracy i chciałbym polecić Mosina jako wiarygodnego partnera. Mosina jest charakterystyczne dla ich zaangażowania i profesjonalizmu, co gwarantuje najwyższą jakość usług.

    Joshua Brown

  • Chciałbym polecić usługi świadczone przez Zakład Przetwórstwa Drobiu Mosina usługi zarówno na etapie bezpośredniej realizacji zamówień i działań związanych z transportem. Terminowe dostawy zamówień, jak również profesjonalne usługi należy tu podkreślić.

    Aaron Turner




Niska zawartość cholesterolu

Cholesterol stanowi nieodzowną część tłuszczu zawartego w mięsie jednak zaobserwowano, iż mięso drobiowe posiada niższą zawartość cholesterolu niż mięso bydła.

Niska zawartość kolagenu

Kolagen uznawany jest za białko niepełnowartościowe. Zbyt duża jego ilość wpływa na obniżenie wartości odżywczych oraz kruchość mięsa.

Niska zawartość tłuszczu

Filet z piersi kurczaka zawiera zaledwie ok. 4 proc. tłuszczu. 100 g tego mięsa to tylko 120 kcal, a udo o tej samej wadze zawiera 155 kcal

Wysoka zawartość WITAMINY B12

Jest dużym źródłem witaminy B12, nieodzownej w procesach syntezy DNA, RNA i przy tworzeniu mieliny - białej otoczki włókien nerwowych, a także przy podziale komórek i w transporcie kwasu foliowego do komórek.

Wysoka zawartość białka

Białko jest niezbędnym składnikiem każdej żywej komórki, uczestniczy we wszystkich procesach życiowych, jest drugim, po wodzie, podstawowym składnikiem organizmów żywych.

Wysoka zawartość WITAMINY PP

Witamina PP jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania mózgu, układu nerwowego oraz do tworzenia przez organizm niektórych hormonów. 

Wysoka zawartość cynku

Mięso drobiowe zawiera niewielkie ilości cynku niezbędnego do prawidłowego rozwoju i reprodukcji oraz działania systemu odpornościowego.

Bogate źródło nienasyconch kwasów tłuszczowych

Biorą udział w procesie budowy błony komórkowej. Każda komórka ludzkiego ciała otoczona jest przez przepuszczalną błonę, która wchłania niezbędne substancje odżywcze i wydala toksyny.

Lekkostrawne i dietetyczne

Delikatna struktura tkanek jest równomiernie przesycona tkanką tłuszczową, zawiera mniej tkanki łącznej niż mięso ze zwierząt rzeźnych, dzięki temu mięso drobiowe jest lekkostrawne.

Odbiorców
Przerobionych sztuk dziennie
Kilogramów mięsa dziennie
Porcji mięsa dziennie